SPELREGELS

De spelregels


Je wilt natuurlijk weten wat je te wachten staat bij inschrijving en hoe je samen met een sterk team naar Music Circus Arnhem toe werkt. Nou, daar gaat ie:

  • Van mei tot en met december 2019 werken we samen toe naar een optreden dat plaats vindt op 15 december 2019 in de grote zaal van Luxor Live.
  • Elke samengestelde band krijgt een halfuur showtime. In dit half uur tijd is het mogelijk om 5 tot 6 nummers te spelen.
  • Om deelnemer te worden moet je boven de 16 jaar oud zijn.
  • Houd er rekening mee met dat je je individueel inschrijft als muzikant! Er is dus geen garantie dat je bij een vriend of andere bekende in de groep komt.
  • Elke band is in de eerste instantie zelf verantwoordelijk voor de voortgang van het traject. Daaronder vallen het maken van bandafspraken, oefenschema’s, repetities, omgangsvormen en repertoirekeuze.

 

Band indelingen

Als de inschrijvingen binnen zijn is het natuurlijk tijd om jouw band samen te stellen! We zullen met elkaar op zoek gaan naar interessante en uitdagende bandsamenstellingen. We kijken hierbij naar haalbaarheid op basis van (individuele) muzikale mogelijkheden.

Om tot een bandsamenstelling te komen zal er begin mei 2019 een ‘kick-off gig” worden georganiseerd. Voor dit optreden zal de organisatie per genre een aantal nummers beschikbaar stellen. Op basis van je muzikale voorkeur bereid je een (aantal) nummer(s) voor om te spelen. Waarna de bandindeling plaats zal vinden. Het maakt dus niet uit of je speelt op hoog of laag niveau, je wordt geplaatst in een band die bij je past!

De precieze datum van de kick-off gig wordt later bekend gemaakt via e-mail.

 

Coaching

Na het indelen van de bands is het tijd voor de volgende stap. Jacobiberg stelt een coach beschikbaar voor elke samengestelde band.

Met deze coach worden gedurende het hele traject afspraken gemaakt. Bij deze regisseur kunnen er tevens afspraken gemaakt worden m.b.t. (extra) bandcoaching en/of het inschakelen van muziekdocenten (les).

Schrijf je je in als dj? Dan zal  er vanuit de DJ-school begeleiding worden verzorgd.


Voordelen

Het inschrijfgeld voor Music Circus Arnhem bedraagt slechts 5 euro. Hiervoor krijg je veel terug:

  • Jacobiberg biedt elke band flinke korting op de huur van een repetitieruimte. De normale prijs is €35,- per repetitieblok. Projectbandleden kunnen voor slechts 5,- per bandlid vier uur repeteren in een volledig ingerichte repetitieruimte, inclusief backline.   
  • Vanuit zowel Luxor Live als de Jacobiberg zal er promotie worden gemaakt voor dit event. Denk hierbij aan bio’s en foto’s van je band in kranten en op posters.
  • Elk bandlid krijgt 1 gratis entreekaart voor een +1 voor de spetterende dag op 15 december. (Entreekaarten kosten 5,-).
  • De eerste consumptie tijdens het evenement wordt natuurlijk verzorgd door Jacobiberg!

 

Belangrijke data

Naarmate de voorbereidingen van Music Circus Arnhem lopen, volgen er meer specifieke data.

Midden november: generale repetitie voor de programmering van 15 december 2018
15 december: MUSIC CIRCUS ARNHEM

Hebben we je enthousiast gekregen?

Schrijf je dan hier in!